Ook Qmusic draait muziek Ali B en Marco Borsato niet meer

Radiozender Qmusic draait op dit moment "uiteraard" geen muziek meer van Ali B en Marco Borsato, laat een woordvoerder weten aan het ANP weten. Die beslissing volgt na de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

"Het moet ontzettend pijnlijk zijn voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B", reageert de zegsman. "Daarom draaien wij de muziek van Ali B en Marco Borsato op dit moment uiteraard niet."

Ook radiozender 100% NL heeft laten weten de muziek van Borsato niet meer te draaien, omdat dat "niet gepast" zou zijn. Ali B werd sowieso niet gedraaid op de zender. Eerder kondigde de NPO al aan voorlopig niet de muziek van Ali B en Marco Borsato te draaien. De aflevering van BOOS, een programma van Tim Hofman, kwam donderdag online. Daarin vertelden meerdere vrouwen over hun ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland.

BOOS

Negentien vrouwen deden hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en er liggen twee aangiften tegen coach Ali B, waarvan een naar verluidt door een oud-kandidaat van het RTL-programma. Een van die aangiften is wegens verkrachting, zei de aanklaagster in de aflevering. Marco Borsato heeft via zijn management laten weten niet te willen reageren op de aflevering van BOOS.

Ook zanger Bilal Wahib werd vorig jaar door meerdere radiozenders geboycot. Dat gebeurde nadat hij in een livestream op Instagram een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Enkele radiostations draaien zijn muziek inmiddels weer.