Ook Roemenië en Moldavië presenteren songfestivallied

In navolging van Nederland en België hebben ook Roemenië en Moldavië donderdag hun songfestivalinzending gepresenteerd. Namens Roemenië zingt Roxen het nummer Amnesia en voor Moldavië treedt Natalia Gordienko op met Sugar. Beide zangeressen zouden eigenlijk vorig jaar al deelnemen.

De 21-jarige Roxen deed het vorig jaar in de voorbereiding goed met haar single Alcohol You. Volgens de bookmakers lag voor haar een top 10-notering in het verschiet. Met Amnesia wijkt ze niet veel af qua klank.

Moldavië heeft met Gordienko (33) songfestivalervaring in huis gehaald. Zij deed in 2006 al mee met zanger Arsenium, bekend van de groep O-Zone. Samen eindigden ze destijds op de twintigste positie in de finale die werd gewonnen door de monsters van de Finse band Lordi.

Roemenië komt tijdens het songfestival uit in de eerste halve finale. Moldavië moet in de tweede halve finale de eindstrijd zien te bereiken.

Het Eurovisiesongfestival vindt van 18 tot 22 mei plaats in Rotterdam Ahoy. Eerder donderdag presenteerden Jeangu Macrooy namens Nederland en Hooverphonic voor België hun inzendingen.