Ook The Weeknd en Dua Lipa live voor publiek bij BRIT Awards

The Weeknd, Pink, Dua Lipa, Rag'n'Bone Man en Olivia Rodrigo zijn enkele van de grote namen die tijdens de BRIT Awards live zullen optreden voor publiek. De organisatie heeft de line-up van het evenement, waarbij dinsdag 4000 fans in de zaal aanwezig zijn, bekendgemaakt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Coldplay een optreden verzorgt in de O2 Arena in Londen. De show wordt gepresenteerd door Jack Whitehall.

De uitreiking van de BRIT Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen, wordt het eerste grote indoor-evenement in Engeland sinds het coronavirus uitbrak. Er worden 4000 mensen binnengelaten, die zowel vooraf als achteraf worden getest. Er hoeven geen mondkapjes gedragen te worden en social distancing is niet nodig. Het evenement is onderdeel van het wetenschappelijke Events Research Programme, dat de verzamelde data na afloop gebruikt voor onderzoek.

Van de 4000 kaarten gaan er 2500 naar mensen die het hele jaar in de frontlinie stonden, zoals ziekenhuismedewerkers. Normaal gesproken vinden de BRIT Awards plaats in februari, maar vanwege het coronavirus is er uitgeweken naar 11 mei.