Ook vrouwelijke dj’s gaan wereldrecordpoging ondernemen

Na de mannen gaan nu ook 130 Nederlandse vrouwelijke dj's zich wagen aan het wereldrecord non-stop muziek draaien. Ze beginnen aanstaande donderdag 28 mei met hun poging om zeven dagen en nachten lang te draaien in DJ School Alphen in Alphen aan de Rijn.

De organisatoren van de marathon willen vrouwelijke dj's ('DJane's') onder de aandacht brengen en onderstrepen dat Nederland volgens hen het nummer 1 dj-land ter wereld is.

De wereldrecordpoging is de derde van dj's in korte tijd. In april vestigden 201 Nederlandse dj-mannen een record met een tiendaagse draaisessie. Ook organiseerden initiatiefnemers Amrish Raghosing, eigenaar van DJ School Alphen, en Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL, de langste dj-marathon in hardere stijlen, waar 203 dj's aan meededen. De vrouwelijke dj's willen nu op hun beurt laten zien dat de industrie niet alleen bestaat uit mannen.

Vanaf donderdag 28 mei om 20.00 uur draait er iedere een of twee uur een andere Nederlandse dj. Er doen zowel muzikanten uit het topsegment als jong talent mee. De recordpoging is online te volgen via www.djmarathonlive.nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen.