Oostenrijkse voetbalclub LASK stuurt trainer weg na slechte reeks

LINZ (ANP) - De leiding van de Oostenrijkse voetbalclub LASK Linz heeft trainer Valérien Ismaël ontslagen. LASK was koploper van de Oostenrijkse Bundesliga toen de competitie in maart vanwege de coronacrisis werd stilgelegd. De ploeg van de 44-jarige Fransman kreeg enkele weken later voor straf echter zes punten in mindering, omdat het zich niet aan de strenge coronaregels had gehouden bij de hervatting van de trainingen.

De ploeg uit Linz presteerde ook op het veld aanzienlijk minder toen de competitie weer verder ging. LASK pakte slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden en sloot de competitie af met drie nederlagen op rij. Het elftal van oud-profvoetballer Ismaël eindigde daardoor op de vierde plek. Red Bull Salzburg pakte met overmacht het kampioenschap.

De leiding besloot Ismaël te bedanken voor zijn werk en stelde de 49-jarige Oostenrijker Dominik Thalhammer aan als opvolger. "Dit is geen beslissing tegen Valérien Ismaël, maar een beslissing voor Dominik Thalhammer", zei vicevoorzitter Jürgen Werner. LASK heeft dit seizoen nog wel een wedstrijd op het programma staan, de return tegen Manchester United in de achtste finales van de Europa League. Na de zware nederlaag in maart voor eigen publiek (0-5) lijkt het een kansloze missie voor de Oostenrijkse ploeg die AZ een ronde eerder uitschakelde en in de groepsfase PSV achter zich hield. De Eindhovenaren verloren in Linz met 4-1.