Opbouw en kaartverkoop Pukkelpop stilgelegd

De opbouw van het Belgische festival Pukkelpop in Hasselt is stilgelegd. De organisatie wil van de overheid duidelijkheid over het maandag aangekondigde Covid Safe Ticket; het bewijs waarmee gevaccineerde en negatief geteste bezoekers vanaf 13 augustus toegang krijgen tot grote evenementen.

Voor niet gevaccineerde bezoekers zou de maatregel betekenen dat ze zich tijdens het festival meerdere keren moeten laten testen. Dat heeft "grote gevolgen voor de verdere organisatie", laat Pukkelpop donderdag weten op sociale media. Totdat er duidelijkheid komt wordt gestopt met de opbouw en is ook de mogelijkheid om kaarten te kopen op de website offline gehaald. De organisatie verwacht "op korte termijn" opheldering te krijgen over het Covid Safe Ticket.

Pukkelpop vindt van 19 tot en met 22 augustus plaats. Per dag worden zo'n 66.000 bezoekers verwacht. Acts als Liam Gallagher, Editors en Billy Nomates treden op tijdens het festival. Nederlandse namen op het affiche zijn Altın Gün, Heideroosjes, De Jeugd van Tegenwoordig, Joost en Josylvio.