Openbare leven in Griekenland stilgelegd door hevige sneeuw

ATHENE (ANP/AFP) - Hevige sneeuwval heeft het openbare leven in Griekenland grotendeels stilgelegd. Door de sneeuw moesten scholen sluiten en kwam het openbaar vervoer stil te liggen. Ook werden vaccinatielocaties in verschillende regio's gesloten.

Trein- en buslijnen in de hoofdstad Athene werden opgeschort en automobilisten die wel de sneeuw trotseerden kwamen vast te zitten. Volgens de Griekse weerdiensten zal de sneeuwval in elk geval nog tot dinsdag duren. De scholen zijn ook dinsdag op veel plaatsen nog gesloten. De autoriteiten roepen de bevolking op om niet-essentiële reizen tot laat op dinsdag te vermijden.

Ook buurland Turkije heeft last van het winterse weer. Zondag kwamen meerdere mensen in Turkije om het leven door ongelukken die door de sneeuw waren veroorzaakt. Op maandag werden alle vluchten van en naar het vliegveld van Istanbul tot in de middag geannuleerd. Het dak van een van de vrachtterminals stortte in onder het gewicht van sneeuw. De luchthaven is een van de drukste van Europa en een belangrijke schakel in het vliegverkeer tussen Europa, het Midden-Oosten en Azië.