Operadagen Rotterdam weer van start

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam staat de komende tien dagen weer in het teken van operamuziek. De Rotterdamse Operadagen kennen dit jaar opvallende uitvoeringen, zoals een opera op het dak van de Bijenkorf en een muziektheather in New Orleans-stijl onder de Van Brienenoordbrug.

Het thema van de tiende editie van de Operadagen is (R)evolutie-Gelijkheid, wat verwijst naar de Franse Revolutie. In vorige edities stonden 'vrijheid' en 'broederschap' centraal. Tot en met zondag 31 mei worden 38 producties op zestig locaties in de havenstad opgevoerd.

Het festival kreeg internationaal naam door te breken met de oude tradities van de opera. Geen urenlange voorstellingen in operahuizen van oude meesters als Monteverdi en Händel, waarin het behalve om de muziek ook gaat om het zware theaterwerk en beeldende kunst. Tijdens het festival worden behalve klassieke producties ook bewerkte opera's opgevoerd, waarbij stukken van soms vier uur tot een uur worden teruggebracht. Net als voorgaande jaren worden dit jaar ook voorstellingen gegeven in Rotterdamse huiskamers, in totaal veertig.

Het operafestival trok vorig jaar 15.000 bezoekers.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *