Opiniepeiler Gijs Rademaker stapt over van EenVandaag naar RTL

Gijs Rademaker, bekend als opiniepeiler van EenVandaag, stapt over naar RTL. Dat maakt RTL donderdagmiddag bekend op haar website. De 44-jarige Rademaker gaat bij de zender aan de slag als opiniepeiler en presentator van het RTL Nieuwspanel.

Het RTL Nieuwspanel bestaat nu nog niet, maar gaat begin 2023 van start, meldt de zender. Ook zal Rademaker vaak te zien zijn als vaste gast bij de latenighttalkshows van RTL.

RTL-zenderbaas Peter van der Vorst is blij met de komst van Rademaker. "Met alles wat er gebeurt in onze samenleving is het waardevol en belangrijk om te weten hoe Nederlanders denken en wat hen bezighoudt. Via het nieuwe RTL Nieuwspanel kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren."

Rademaker zelf noemt RTL Nieuws "een instituut met een ijzersterke journalistieke reputatie én oog voor wat speelt bij mensen in het land". "In deze moeilijke tijd vol crises en politieke tegenstellingen blijft het belangrijk om te kunnen peilen hoe Nederlanders denken over wat er speelt in de samenleving. Ik kijk ernaar uit om dat de komende jaren bij RTL te gaan doen en me daarnaast ook op andere vlakken te ontwikkelen."

Rademaker was sinds 2010 het gezicht van het EenVandaag Opiniepanel.