Oplegger met munitie Defensie kantelt op weg bij Huis ter Heide

HUIS TER HEIDE (ANP) - Langs de Kolonievaart bij Huis ter Heide in Drenthe is een oplegger met munitie van Defensie gekanteld. De weg is afgesloten en het gebied binnen 300 meter rondom de vrachtwagen is afgezet. Het is niet duidelijk om wat voor munitie het precies gaat, maar volgens de Veiligheidsregio Drenthe gaat het om munitie waar springstof in zit. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg om de munitie op te ruimen.

Meerdere pallets met munitie zijn uit de oplegger gevallen. De Koninklijke Marechaussee meldt dat de munitie verspreid over de weg, de berm en het water ligt. In eerste instantie zou een gebied van een kilometer rondom het ongeluk worden afgezet, maar de Marechaussee laat weten dat dit is bijgesteld naar 300 meter. Vermoedelijk zijn er geen huizen in die omgeving om te ontruimen.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onbekend. De bestuurder van de vrachtwagen kon veilig uit de cabine klimmen en heeft geen letsel opgelopen. Op beelden van lokale media is te zien dat de oplegger niet meer te redden is. De veiligheidsregio vraagt omstanders niet binnen een kilometer van de vrachtwagen te komen en om hulpdiensten de ruimte te geven.