Opnames films en tv-series in Verenigd Koninkrijk hervat

In het Verenigd Koninkrijk kunnen makers van films en tv-series binnenkort weer aan de slag. De overheid heeft akkoord gegeven voor nieuwe richtlijnen die de industrie heeft opgesteld wegens de coronacrisis, melden Britse media. Naar verwachting mogen producties op z'n vroegst in juli worden hervat of van start gaan.

Het British Film Commission en het British Film Institute stelden regels op waarmee het mogelijk is te draaien op een manier waarop de Britse coronamaatregelen worden gehandhaafd. Zo zijn richtlijnen opgesteld voor het houden van afstand, veiligheid en het testen van de temperatuur van medewerkers.

Filmstudio Warner Bros, die The Batman en de derde Fantastic Beasts draait in het Verenigd Koninkrijk, zou van plan zijn zo snel mogelijk producties te hervatten. Ook Disney en Netflix geven naar verluidt snel weer groen licht voor films en series. Vorige maand gingen zenders als BBC, ITV en Channel 4 al akkoord met richtlijnen om weer verder te kunnen met de opnames van populaire series als Coronation Street, EastEnders en Top Gear.

Producties kwamen in het Verenigd Koninkrijk, net als in andere landen, medio maart stil te liggen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Veel releases werden daardoor met maanden uitgesteld.