Opnieuw heeft Nijmegen de meeste positieve coronatests

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vierde dag op rij zijn in Nijmegen de meeste coronabesmettingen vastgesteld. In de Gelderse stad kregen 199 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Veel mensen die in Nijmegen en omgeving positief zijn getest, vertellen bij het bronnenonderzoek dat ze vorige week bij de Vierdaagse zijn geweest. De Gelderse stad was tot en met afgelopen vrijdag het centrum van de Vierdaagse en de bijbehorende feesten.

Ook in gemeenten rond Nijmegen worden relatief veel besmettingen vastgesteld. De regio Gelderland-Zuid telde tussen woensdagochtend en donderdagochtend 350 positieve tests, het hoogste aantal van het land. Gemeenten als Beuningen en Wijchen tellen meer nieuwe gevallen dan plaatsen die veel groter zijn, zoals Eindhoven.

Daling

Na Nijmegen heeft Amsterdam de meeste positieve tests. In de hoofdstad is het coronavirus vastgesteld bij 177 inwoners. Daarna volgen Rotterdam (176), Den Haag (78) en Arnhem (64).

De regio Nijmegen is de uitzondering in Nederland. In de rest van het land daalt het aantal positieve tests. In de afgelopen dag registreerde het RIVM in totaal 3687 bevestigde besmettingen. Voor een donderdag is dat het laagste aantal sinds 9 juni, aan het begin van de zomergolf.

In de afgelopen week zijn 26.824 coronabesmettingen aan het licht gekomen. Dat is het laagste niveau sinds 21 juni, ruim een maand geleden. In de afgelopen week is het aantal nieuwe gevallen met 20 procent gedaald.