Opnieuw oordeel rechter in overnameruzie Corendon en Sunweb

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam doet dinsdag naar verwachting uitspraak in een zich voortslepende ruzie tussen reisorganisaties Corendon en Sunweb. Een voorgenomen fusie tussen de branchegenoten ging te midden van de coronacrisis niet door, waarop Corendon naar de rechter stapte.

Sunweb-eigenaar Triton bereikte in 2019 een akkoord over de overname van Corendon, maar zag daar vorig jaar plots van af. Advocaten van Corendon betoogden daarop dat de Zweedse investeerder naarstig op zoek was gegaan naar een aanleiding om onder de deal uit te komen toen de reissector zwaar te lijden kreeg onder de uitbraak van het coronavirus. Vervolgens zou Triton uit zijn op een lagere overnameprijs.

Sunweb en Triton ontkennen dit. Dat de overname uiteindelijk niet doorging, zou zijn gekomen doordat er eind oktober geen garantie was dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) het fusiebedrijf een certificaat zou geven om te mogen vliegen. Dit was juist een harde eis van financiers van de deal.

Na een kort geding weigerde de voorzieningenrechter in december 2020 Sunweb te dwingen om Corendon te kopen, waarop die laatste partij in beroep ging. Volgens de rechter zou het gecombineerde bedrijf te midden van de coronacrisis zo'n zware schuldenlast hebben dat het voortbestaan meteen in gevaar kwam.