Oranje begint met Bergwijn aan kwartfinale tegen Argentinië op WK

LUSAIL (ANP) - Het Nederlands elftal begint met Steven Bergwijn in de basis aan de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. De aanvaller vormt het spitsenkoppel met Memphis Depay in een met bijna 90.000 toeschouwers uitverkocht Lusail-stadion.

Bergwijn begon als basisspeler aan het WK in Qatar. Hij werd gewisseld in de duels met Senegal (2-0) en Ecuador (1-1) en kreeg geen speeltijd in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar (2-0). Bergwijn mocht in de achtste finales tegen de Verenigde Staten (3-1) invallen.

Cody Gakpo speelt tegen de Argentijnen vlak achter Depay en Bergwijn. Davy Klaassen zit op de bank als de wedstrijd om 20.00 uur Nederlandse tijd begint.

Basisplaats Martínez

Bij Argentinië staat Lisandro Martínez in de basis. De verdediger die Ajax afgelopen zomer verliet voor Manchester United versterkt de defensie van de tweevoudig wereldkampioen.

Het lijkt er op dat de Argentijnen niet zoals gebruikelijk met vier verdedigers starten, maar dat ze met vijf man achterin gaan staan. Middenvelder Rodrigo De Paul is op tijd hersteld van een lichte spierblessure en verschijnt aan de aftrap.

Volledige opstellingen

Opstellingen, Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; De Roon, Gakpo en Frenkie De Jong; Depay en Bergwijn.

Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Lisandro Martínez en Acuña; De Paul, Fernández en Mac Allister; Messi en Álvarez.