Oranje begint tweede periode Koeman met uitduel met Frankrijk

PARIJS (ANP) - Oranje luidt de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman in met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Het duel in Frankrijk is de eerste wedstrijd van de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024 in Duitsland.

Voor Koeman wordt het zijn rentree op de bank als bondscoach van Oranje, dat op het WK in Qatar voor het laatst in actie kwam. De deze week 60 jaar oud geworden Koeman nam in 2020 afscheid van Oranje om trainer te worden bij FC Barcelona. Daar werd hij eind 2021 ontslagen.

Het is de eerste keer sinds november 2018 dat Oranje het tegen de Fransen opneemt. De laatste ontmoeting, in Rotterdam, werd met 2-0 gewonnen door het Nederlands elftal. Georginio Wijnaldum en Memphis Depay waren trefzeker in de Kuip.

Mogelijk verschijnen beiden vrijdagavond om 20.45 uur wederom aan de aftrap. Dat geldt zeker niet voor Denzel Dumfries, die geschorst is. Daley Blind kan in het Stade de France zijn honderdste interland spelen.

Koeman zag donderdag vijf spelers afhaken wegens ziekte, onder wie Cody Gakpo en Matthijs de Ligt.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Ga voor een interactieve graphic naar https://t.localfocus.nl/anp/?86814fc. De graphic is opgemaakt in uw huisstijl en in formats voor print en online. De graphic wordt aangeboden aan klanten van de graphicsdienst van het ANP en LocalFocus.