Oranje kan twee van vier reisscenario’s lager op stapel leggen

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal zette zondag met een zege op Oekraïne (3-2) de eerste stap op weg naar de achtste finales van het EK. Het zorgde er ook voor dat twee van de vier reisscenario's voor het vervolg van het toernooi iets lager op de stapel kwamen te liggen in Zeist. Namelijk de twee schema's voor het geval Oranje als een van de beste vier nummers 3 doorgaat.

Als Oranje poule C winnend afsluit, is de achtste finale in Boedapest en de eventuele kwartfinale in Bakoe. Bij een tweede plaats vervolgt het elftal van bondscoach Frank de Boer het toernooi met de achtste finales in Londen en een eventuele kwartfinale in München.

In reisscenario drie en vier eindigt het Nederlands elftal als een van de vier beste nummers 3 en blijft het ook in het toernooi. In scenario 3 en 4 is de achtste finale in Boekarest of Glasgow en een eventuele kwartfinale in Sint-Petersburg of Rome.

Poulewedstrijden

De halve finales en finale van het EK zijn allemaal op Wembley in Londen.

Nederland vervolgt het toernooi donderdag met de tweede groepswedstrijd tegen Oostenrijk, dat zondag Noord-Macedonië met 3-1 versloeg. Het afsluitende pouleduel met Noord-Macedonië is volgende week maandag.