Oranje start voorbereiding op laatste interlandperiode voor WK

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal begint in Zeist aan de voorbereiding op de laatste groepswedstrijden in de Nations League, tegen Polen en België. Bondscoach Louis van Gaal heeft 25 spelers opgeroepen, onder wie drie debutanten: de keepers Andries Noppert (sc Heerenveen) en Remko Pasveer en middenvelder Kenneth Taylor. Pasveer en Taylor behoren tot de acht Ajacieden in de selectie.

Van Gaal ontvangt de spelers aan het begin van de middag in Zeist. De bondscoach geeft om 16.30 uur een persconferentie, waarin hij vooruitblikt op de laatste interlandperiode voordat het WK begint. Van Gaal moet uiterlijk 13 november, een week voor de start van het WK in Qatar, een selectie van 26 spelers hebben ingediend bij de FIFA. Om 17.30 uur begint op het complex van de KNVB een training waarbij zo'n duizend bezoekers welkom zijn.

Het Nederlands elftal speelt donderdag in Warschau tegen Polen en drie dagen later in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA in Amsterdam tegen België. De ploeg van Van Gaal gaat in groep 4 van de A-divisie in de Nations League aan kop met 10 punten uit vier wedstrijden. België heeft 7 punten, Polen 4 en Wales heeft 1 punt. De vier groepswinnaars plaatsen zich voor de finaleronde van volgend jaar zomer.