Oranje traint dag na Ecuador opnieuw met familie op tribune

DOHA (ANP) - Het Nederlands elftal is de voorbereiding begonnen op de derde en beslissende groepswedstrijd op het WK, dinsdag tegen Qatar. Een dag na het teleurstellende optreden tegen Ecuador (1-1) verschenen alle 26 selectiespelers op veld nummer 6 van de Qatar University in Doha.

De basisspelers van vrijdag deden mee aan de warming-up en werkten vervolgens een uitlooptraining af. Bondscoach Louis van Gaal ging aan de slag met de invallers en reserves. Bij de training zaten opnieuw familieleden en sommige partners van de spelers op de tribune. Een dag na de eerste groepswedstrijd tegen Senegal (2-0) waren zij ook al welkom bij de oefensessie.

Oranje had zich bij winst op Ecuador kunnen verzekeren van een plek in de achtste finales. De ploeg van Van Gaal heeft nu tegen Qatar minimaal een gelijkspel nodig om de volgende ronde te halen. Het Nederlands elftal zal willen winnen, het liefst met wat hogere cijfers, om de eerste plek in de groep veilig te stellen. Qatar is na twee duels al uitgeschakeld.