Oranje traint met complete groep in aanloop naar duel Oostenrijk

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal werkt de laatste training in de voorbereiding op de wedstrijd van donderdag tegen Oostenrijk op het Europees kampioenschap af met de volledige selectie. Alle 25 door bondscoach Frank de Boer geselecteerde spelers verschenen om 11.30 uur op het veld in Zeist.

Na de zege van 3-2 in het openingsduel met Oekraïne ligt het voor de hand dat De Boer niet veel gaat wijzigen. Matthijs de Ligt keert na een liesblessure normaal gesproken terug in het basiselftal. De centrale verdediger van Juventus bleef tegen Oekraïne nog buiten de wedstrijdselectie omdat De Boer geen risico met hem wilde nemen.

De bondscoach kan De Ligt voor twee spelers brengen. Hij kan Jurriën Timber uit zijn basisformatie halen en een andere optie is dat hij Daley Blind als linksback laat spelen. In dat geval start Patrick van Aanholt op de bank. Van Aanholt kreeg tegen Oekraïne de voorkeur boven Owen Wijndal.

Groepswinst

Oostenrijk won de eerste groepswedstrijd ook, met 3-1 van Noord-Macedonië. De winnaar van donderdag zet een grote stap op weg naar groepswinst en een achtste finale in Boedapest in Hongarije.

Nederland en Oostenrijk trappen donderdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA, die opnieuw met 16.000 toeschouwers gevuld zal zijn.