Oranje voetbalt ook onder gesloten dak voor 16.000 fans op EK

AMSTERDAM (ANP) - De tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Oostenrijk wordt donderdag ook als het dak van de Johan Cruijff ArenA gesloten is voor 16.000 toeschouwers afgewerkt. Dat staan de coronaregels die gelden voor de duels op de Europese eindronde in Amsterdam toe.

"Zelfs met het dak dicht is het stadion niet letterlijk afgesloten", meldt een woordvoerster van de speelstad Amsterdam op het EK. "Het aantal kubieke meters lucht is enorm. En het is ook altijd bewegende lucht."

Er worden voor donderdagavond onweersbuien in Nederlands voorspeld. De Europese voetbalbond UEFA en de Johan Cruijff ArenA beslissen woensdag of het verstandig is om met een open dak te voetballen. Zoals het er nu uitziet, ontsnapt Amsterdam donderdag aan noodweer. Nederland en Oostenrijk spelen alleen onder een gesloten dak als de wedstrijd door een onveilige situatie, bijvoorbeeld onweer, in gevaar kan komen.

Het Nederlands elftal speelt alle drie de groepswedstrijden op het EK in de Johan Cruijff ArenA. Oranje was zondag te sterk voor Oekraïne (3-2) in Amsterdam en sluit maandag de poulefase af met een thuiswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Er wordt op 26 juni ook nog een achtste finale van het EK in de hoofdstad afgewerkt.