Oranje werkt voorlaatste training af voor afsluitend groepsduel

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal is zaterdag de voorlaatste training voor de afsluitende groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië begonnen. Bondscoach Frank de Boer heeft in Zeist de beschikking over zijn volledige selectie. De training is besloten, zoals altijd twee dagen voor de wedstrijd.

De Boer heeft nog even de tijd te bedenken wat maandag vanaf 18.00 uur zijn strijdplan wordt in de Johan Cruijff ArenA. Oranje is na zeges op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) al zeker van de eerste plaats in groep C. De trainer kan er voor kiezen zo min mogelijk te veranderen en met een groot deel van de huidige basisploeg te spelen, in aanloop naar de achtste finale van volgende week zondag in Boedapest. Omdat er voor Nederland niets meer op het spel staat, is het ook een optie wat belangrijke krachten rust te geven en wat gretige reserves een kans te geven.

Oranje traint zondag om 11.30 uur voor het laatst in aanloop naar de confrontatie met Noord-Macedonië. Daarna geeft De Boer nog een persconferentie.

In de achtste finales wacht voor het Nederlands elftal een wedstrijd tegen de nummer 3 uit groep D, E of F. Het is nu nog niet duidelijk wie dat wordt.