Organisatie Pinkpop kan snel opschalen bij hitte

De organisatie van Pinkpop kan "snel opschalen" als er toch nog forse hitte wordt voorspeld tijdens het festival volgend weekend. Dat vertelt Niek Murray, festivalmanager van Pinkpop, aan het ANP. Zoals het er nu naar uitziet wordt het volgend weekend minder warm dan dit weekend, maar als het kwik toch verder lijkt te stijgen kan het festival tijdig ingrijpen.

"Net zoals ieder jaar houden we het weer nauwlettend in de gaten", vertelt Murray. Zo staat de organisatie in contact met meteorologen hierover. Er zijn afspraken gemaakt met het Limburgs drinkwaterbedrijf WML om meer waterpunten neer te zetten.

Voor schaduwplekken probeert Pinkpop "het maximale te doen", maar Murray legt uit dat het lastig is omdat Pinkpop op een open veld is. "Je kan niet zomaar overkappingen neerzetten, want dan zien mensen het podium niet meer."

Opbouw voorspoedig

De opbouw van het festival verloopt "voorspoedig", vindt de festivalmanager. Wel spreekt hij van "een iets andere situatie" dit jaar, omdat het festivalterrein al deels opgebouwd moet zijn voor het Bruce Springsteen-concert aanstaande zondag. "We moeten gewoon iets eerder klaar zijn en moeten nog ombouwen tussen Bruce en Pinkpop."

Volgens Murray is er altijd sprake van "een race tegen de klok" bij de voorbereidingen. "We werken met zoveel afnemers. Een file op de A2 waar een vrachtwagen voor ons in vaststaat kan al van invloed zijn."

Nieuw poptalent en stevige rockers

Murray zegt "tevreden" te zijn over de line-up van dit jaar. "We hebben nieuw poptalent en ook stevige rockers." Door de variatie in het programma is er volgens de manager "voor ieder wat wils" en dat maakt voor hem "echt het plaatje van Pinkpop".

Met P!nk, Robbie Williams en de Red Hot Chili Peppers spreekt Murray ook van "drie hele mooie afsluiters".