Organisatie sluit tenten wegens harde wind

GANGNEUNG (ANP) - De organisatie van de Olympische Spelen in Zuid-Korea (POCOG) heeft op het Gangneung Olympic Park diverse grote tenten afgesloten wegens de harde wind. Zo is het perscentrum van de schaatsbaan dicht. Ook het personeel van de Gangneung Oval kan voor voedsel en drank niet in het eigen onderkomen terecht. ,,Waarschijnlijk blijft deze maatregel de hele dag van kracht'', zegt een medewerker van de veiligheidsdienst.

Op het Olympic Park in Gangneung staan ook de sportcomplexen voor curling, shorttrack, kunstrijden en ijshockey. Bezoekers ondervinden veel hinder van de stormachtige wind, die in het olympische berggedeelte ook voor veel hinder zorgt. Veel fans houden sjaals en capuchons voor hun gezicht om te voorkomen dat er zand en andere rommel in hun gezicht waait.

Er is woensdag nog wel één meevaller in de weersomstandigheden in de olympische regio. De temperatuur is plotseling gestegen naar rond de 10 graden, waar de gevoelstemperatuur eerder bij Pyeongchang 2018 rond de -15 graden lag, mede door de ijskoude wind.

0 Reacties Doe mee met de discussie →