Organisatie songfestival gaat ‘moedig voorwaarts’ in coronatumult

Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, zegt dat de organisatie het nieuws rond het nieuwe coronavirus in Nederland nauwlettend in de gaten houdt.

"Het is ontzettend spannend, je ziet over de hele wereld evenementen afgelast of uitgesteld worden. Wij hebben gelukkig nog een paar maanden te gaan, we hopen dat het ergste dan achter de rug is en dat de situatie dan stabiliseert", zegt Bakker voor de camera van het ANP.

Volgens de NPO, die het liedjesfestijn op televisie uitzendt, wordt er nagedacht over meerdere mogelijke scenario's rond het songfestival en de corona-uitbraak. Of een van die scenario's een songfestival zonder publiek betekent, wilde een woordvoerder afgelopen week niet zeggen. Ook Bakker benadrukt dat de organisatie zich ervan bewust is. "We zijn het natuurlijk aan onze stand verplicht om na te denken wat dit voor ons betekent en wat er de komende weken allemaal kan gebeuren. Maar je ziet wel dat de situatie elke dag verandert en dat betekent dat je snel moet kunnen schakelen."

Bakker kijkt vooral naar wat er concreet is of gedaan kan worden. "Het is vooral full focus op de organisatie in mei, want dat is heel veel werk in korte tijd. We hebben nog veel te doen, daar ligt onze aandacht en focus, maar tegelijkertijd houden we de situatie goed in de gaten. We gaan vooral moedig voorwaarts."