Orlando Bloom bezoekt Oekraïense school in oorlogsgebied

Orlando Bloom heeft een bezoek gebracht aan een Oekraïense school in oorlogsgebied. Beelden daarvan deelt de acteur via social media. "Als ouder kan ik me niet voorstellen dat ik mijn kind op school af zou zetten terwijl ik in een oorlogsgebied woon", schrijft de 46-jarige Bloom bij het bericht.

Bloom, die de reis maakt uit naam van UNICEF, benadrukt dat het onderwijs voor Oekraïense kinderen "op zijn kop staat". "Scholen bieden mogelijkheden voor kinderen om te leren, idealiter samen met klasgenoten", aldus Bloom.

De school die de acteur bezocht heeft twee schuilkelders. Tijdens het bezoek deed Bloom samen met leerlingen mee aan een training om het gevaar van mijnen en explosieven te leren kennen. "Dat is hier de trieste realiteit", aldus Bloom. "Kinderen mogen niet meer in het bos of op een veldje spelen, maar moeten naar aangewezen veilige plekken. De oorlog is verwoestend, maar berooft ook deze kinderen van hun jeugd en opleiding."

Tijdens zijn bezoek ontmoette Bloom ook de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Zij spraken over de toekomst van het land en wat er gedaan kan worden om Oekraïense kinderen te helpen.