Oud-actrice over Weinstein: hij wilde trio in ruil voor rol

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Twee vrouwen hebben woensdag in New York getuigd in het proces tegen Harvey Weinstein. Een voormalige actrice verklaarde dat de machtige filmproducent haar had aangerand en later aandrong op een trio in ruil voor werk.

De 40-jarige Dawn Dunning zei dat ze Weinstein leerde kennen toen ze in 2004 als serveerster werkte in een nachtclub. Hij zou haar later hebben uitgenodigd om in een hotelkamer te praten over filmprojecten. Daar zou de producent zijn hand onder haar rok hebben gestoken.

"Ik bevroor min of meer en stond op. Hij bood zijn excuses aan en zei dat het niet nog een keer zou gebeuren", zei de vrouw. Ze zou Weinstein twee weken later weer hebben ontmoet in een hotel om te praten over een filmrol. Toen zou hij hebben aangedrongen op seks met hem en zijn assistente in ruil voor de rol.

Dunning zei dat Weinstein in woede ontstak toen ze vervolgens begon te lachen. Hij zou hebben geschreeuwd: "Je gaat het nooit maken in deze business." Dunning rende vervolgens de kamer uit. Later verklaarde een andere vrouw, Tarale Wulff, dat Weinstein in haar bijzijn begon te masturberen.