Oud-bondscoach De Boer: zonder rode kaart hadden we gewonnen

HILVERSUM (ANP) - Zonder de rode kaart voor Matthijs de Ligt in de achtste finale van het Europees kampioenschap tegen Tsjechië had het Nederlands elftal de betreffende wedstrijd gewonnen. Dat zei de na het duel ontslagen oud-bondscoach Frank de Boer bij Ziggo Sport. "Ik ben ervan overtuigd dat we de volgende ronde hadden gehaald als het bij elf tegen elf was gebleven."

"Het was zeker niet onze beste wedstrijd", aldus De Boer bij Ziggo Sport over de ontmoeting in Boedapest (0-2). "Toch kregen wij in de tweede helft de controle. We kregen ook twee goede kansen op de openingstreffer. We hadden op voorsprong moeten komen. Helaas lukte dat niet. Dan staan we ineens met een man minder. Toen ging het verkeerd."

Of De Boer zonder de betreffende rode kaart nog bondscoach was geweest wilde hij niet zeggen. "Onze volgende tegenstander was niet een van de toplanden geweest. Dus er zouden kansen zijn geweest. Je weet niet hoe het dan was gelopen."

Louis van Gaal volgde De Boer na het EK op. Oranje leidt momenteel in de kwalificatiegroep voor de wereldtitelstrijd, die volgend jaar in Qatar wordt gespeeld.