Oud-kandidate The Voice dankbaar voor reacties na gesprek in Beau

Oud-deelneemster van The Voice Kirsten Berkx is dankbaar voor de reacties die ze ontving nadat ze maandagavond haar verhaal deed in het programma Beau. Samen met een andere oud-kandidate Nienke Wijnhoven schoof ze daar aan om te vertellen over hun ervaringen bij de talentenjacht, die van de buis is gehaald na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

"Dank voor alle lieve reacties na ons gesprek bij Beau. Laten we erover in gesprek blijven gaan. Niet voor sensatie, maar voor verandering", schrijft Berkx op Instagram. De zangeres, die deelnam aan het zevende seizoen, sprak in Beau over een onaangename ervaring met Jeroen Rietbergen. Ze zei dat Rietbergen op een gegeven moment achter haar stond en "Wat een geil broekje heb jij aan" tegen haar zei.

Wijnhoven vertelde in de uitzending dat zij ooit door Rietbergen is betast. Hij nodigde haar op een gegeven moment na een show uit om "boven een studio te zien". Toen de kandidate meeliep naar boven, bleek er geen studio te zijn. Op dat moment ging hij aan haar voelen. Rietbergen heeft dit weekend een verklaring naar buiten gebracht waarin hij toegeeft dat hij grenzen heeft overschreden.