Oud-minister noemt vermoorden Wiels ondenkbaar

WILLEMSTAD (ANP) - Oud-minister van Financiën George Jamaloodin van Curaçao heeft aan het einde van een driedaagse zitting woensdag tegen de rechter gezegd dat hij niet betrokken is bij de moord op Helmin Wiels. In zijn slotwoord zei een emotionele Jamaloodin dat Wiels als kind elke dag bij zijn familie thuis kwam en dat zijn moeder van hem hield als een eigen zoon. Dat hij betrokken zou zijn bij diens dood noemde hij 'ondenkbaar’.

Jamaloodin wordt verdacht een opdrachtgever te zijn van de moord op Wiels op 5 mei 2013, in die tijd leider van de grootste politieke partij van Curaçao, Pueblo Soberano. Jamaloodin hoorde dinsdag 30 jaar gevangenisstraf tegen hem eisen.

Jamaloodin wordt behalve van de moord in twee andere zaken ook beschuldigd van valsheid in geschrifte en fraude met overheidssubsidies.

De advocaat van Jamaloodin pleitte voor vrijspraak omdat er volgens hem door het Openbaar Ministerie is gesjoemeld met bewijsmateriaal en er geen hard bewijs is. De rechter doet op 16 augustus uitspraak.