Oud-voetballer en acteur Cantona gaat voor zangcarrière

Eric Cantona hoopt na de voetbal- en filmwereld ook de muziekscene te veroveren. De 57-jarige voormalige sterspeler van onder meer Manchester United heeft een tour aangekondigd voor komende herfst en is van plan om volgend jaar een album uit te brengen.

Cantona bracht vrijdag zijn eerste single 'The friends we lost' uit. Het is een voorbode van de reeks concerten die onder de titel 'Cantona sings Eric' gepland is in Engeland, Ierland, Zwitserland en Frankrijk. De tour start in Manchester, waar de Fransman tussen 1992 en 1997 furore maakte bij Manchester United.

"Dat is wat ik leuk vind, het leven. Daarom doe ik het. Want er zullen zeker genoeg onvolkomenheden zijn, veel ongelukken. Waar nooit ongelukken zijn, is er nooit een geniaal moment", verklaarde hij in de Franse krant Le Parisien.

Cantona won met United onder meer vier keer het landskampioenschap en twee keer de FA Cup. Nadat hij in 1997 op 30-jarige leeftijd zijn voetbalcarrière had beëindigd was hij met enige regelmaat op de televisie en in de bioscoop te zien. Ook maakte hij zijn debuut op het toneel.