Oudejaarsconferences NPO 1 en SBS6 gaan vooralsnog door

De oudejaarsconferences op respectievelijk NPO 1 en SBS6 gaan vooralsnog gewoon door. Dat hebben woordvoerders van beide zenders aan het ANP laten weten.

Voor de NPO blikt Peter Pannekoek op 31 december terug op het afgelopen jaar. Hij doet dat met zijn show Nieuw Bloed. De aangescherpte coronamaatregelen - waarbij theaters om 17.00 uur al dicht moeten en het publiek er op 1,5 meter afstand moet zitten - hebben hier geen invloed op. De komende tijd speelt Pannekoek middagvoorstellingen van zijn oudejaarsconference onder meer in Theater Carré in Amsterdam.

"De oudejaarsconference van Peter wordt aan het einde van het jaar opgenomen. Het is nog niet bekend wanneer precies, maar in ieder geval tegen het einde van het jaar", aldus een woordvoerster. "Het zal een actuele show worden", belooft ze.

Ook de voorstelling Wie het weet mag het zeggen van Najib Amhali "gaat zeker door", aldus de woordvoerster van SBS6. Ook Amhali draait momenteel middagvoorstellingen. De tv-registratie van zijn oudejaarsconference wordt op 19 december opgenomen.