Ouders Amy Winehouse sluiten nieuw album niet uit

De ouders van Amy Winehouse sluiten niet uit dat er een nieuw album met oude muziek van hun dochter wordt uitgebracht. Mitch Winehouse en zijn ex-vrouw Janis Winehouse-Collins hebben nog genoeg materiaal van de tien jaar geleden overleden zangeres liggen.

Kort na haar dood in 2011 verscheen er al een compilatie-album met onuitgebrachte nummers, demo's en covers. Veel liedjes die Amy nog had opgenomen, maar niet had uitgebracht zijn echter vernietigd door platenbaas David Joseph. Hij wilde haar nalatenschap beschermen en zo voorkomen dat anderen haar nummers zouden afmaken, vertelde hij eerder.

Mitch noemt de platenbaas een "idioot." Volgens hem willen fans juist heel graag liedjes horen van de zangeres. Dat kan in de toekomst mogelijk alsnog omdat de familie nog opnames heeft. "We hebben wat gevonden, maar het is lastig omdat de cd's een beetje beschadigd zijn", vertelt hij aan de BBC. "Maar er is ons verteld dat we misschien nog iets kunnen redden. Het is misschien niet zo goed als Back To Black (het meest succesvolle album van Amy, red.) maar wat ik heb gehoord is goed."

Amy-momenten

Het gaat ook om nummers die Amy voor haar doorbraak maakte. "Ik wil dat Amy's fans al dit werk horen zodat ze ervaren waar ze is begonnen en waar ze is gekomen."

Voor Mitch en Janis was het na de dood van hun dochter moeilijk om haar muziek te horen. Inmiddels vindt Janis het juist fijn. "Het is grappig: er zijn elke dag wel Amy-momenten. Dat is hoe het leven is. We luisteren naar de radio: Amy. We kijken tv: Amy. Dat is altijd fijn. Het is altijd fijn om Amy te horen."

Amy brak in 2006 door met haar tweede album Back To Black, waarvoor ze vijf Grammy's won. De zangeres, die met verslavingen worstelde, overleed op 23 juli 2011 aan een alcoholvergiftiging.