Outsider Hurkacz direct uitgeschakeld op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Poolse tennisser Hubert Hurkacz is in de openingsronde van Wimbledon uitgeschakeld. De nummer 10 van de wereld verloor met 7-6 (4) 6-4 5-7 2-6 7-6 (8) van de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, de mondiale nummer 37. In de vijfde set wordt bij 6-6 een beslissende tiebreak tot de tien punten gespeeld.

Davidovich Fokina liet in de derde set op eigen service nog drie wedstrijdpunten op rij onbenut. De partij kantelde volledig en Hurkacz had lang het initiatief. De Pool serveerde in de vijfde set ook voor de wedstrijd, maar hij leverde zijn servicegame in. Hurkacz stond in de beslissende matchtiebreak ook nog eens met 7-4 voor.

De 25-jarige Hurkacz, die als zevende geplaatst was, gold als outsider voor de titel in Londen. Vorig jaar haalde hij de halve finales op Wimbledon en in aanloop naar de editie van dit jaar won hij het grastoernooi van Halle.

Voor de twee jaar jongere Davidovich Fokina was het pas zijn eerste zege ooit op Wimbledon. Op het vorige grandslamtoernooi, Roland Garros, verloor de Spanjaard in de openingsronde van Tallon Griekspoor.