Overgang Van Wolfswinkel naar FC Twente definitief

ENSCHEDE (ANP) - Ricky van Wolfswinkel keert terug naar Nederland. De 32-jarige voetballer die de afgelopen seizoenen bij de Zwitserse club FC Basel speelde, ondertekende bij FC Twente een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar. Van Wolfswinkel, die transfervrij overkomt, sluit vanaf donderdag aan bij de selectie van trainer Ron Jans, meldt de club.

"FC Twente staat in een rijtje met clubs die mij altijd hebben aangesproken, ik kijk ernaar uit om hier te gaan spelen en wil mooie prestaties behalen met de ploeg. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. FC Twente is een mooie club met fantastische supporters die er altijd achter staan, dat hebben ze de laatste jaren wel laten zien," zei de aanvaller na het zetten van zijn handtekening.

"Het is prachtig dat we Ricky van Wolfswinkel hebben kunnen toevoegen aan onze selectie. Een voetballer met een grote persoonlijkheid, sterk karakter en legio ervaring die hij bij mooie grote clubs in Europa heeft opgedaan. Dat kunnen we goed gebruiken," aldus technisch directeur Jan Streuer.

Van Wolfswinkel moest in 2019 een hersenoperatie ondergaan. Hij liep in augustus van dat jaar een hersenschudding op. Uit scans die werden gemaakt kwam ook naar voren dat de speler een aneurysma in zijn hersenen had. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen, die kan leiden tot een hersenbloeding. Een operatie was daarom noodzakelijk.

In Nederland voetbalde Van Wolfswinkel eerder voor Vitesse en FC Utrecht.