Overige Voice-coaches volgen Anouk voorlopig niet

Glennis Grace en Waylon stappen voorlopig nog niet op als coach bij The Voice of Holland. Zij laten desgevraagd via hun managements weten de ontwikkelingen af te wachten en dan pas een beslissing te nemen.

Anouk maakte zondag bekend per direct te stoppen met The Voice na de berichten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. "Ik wil niet werken waar jarenlang gewoon een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet", zei ze.

Waylon, die sinds 2016 op een van de beroemde draaiende stoelen zit, zegt dat hij wacht met reageren tot de uitzending van BOOS donderdag online komt. Hierin komen alle aantijgingen uitgebreid aan bod. Zijn manager laat het verder bij Waylons eerdere verklaring van zaterdag waarin hij stelde dat hij er niks mee te maken heeft.

Maan

Ook Glennis Grace, die in het huidige seizoen debuteerde als coach, wil voorlopig niets meer zeggen. "Glennis heeft via haar social media aangegeven dat ze erg geschrokken is door de berichten en dat ze het heel goed vindt dat dit onderzocht wordt. Ze heeft ook gezegd dat ze niet weet wat ze er verder over moet zeggen en dat ze ook niet precies weet wat er is gebeurd", laat haar woordvoerder weten.

Maan, die dit seizoen samen met Typhoon optreedt als coach van afgevallen kandidaten, laat weten dat ze niet wil reageren. De zangeres verwijst daarbij naar RTL. Typhoon was maandag niet direct bereikbaar voor commentaar.