Overleden impresariaat Senf vrijdag herdacht

DEN HAAG - Familie en vrienden van de eerder deze week overleden theaterimpresario Jacques Senf organiseren vrijdag 25 januari een herdenkingsbijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Tijdens het samenzijn wordt stilgestaan bij het leven en werk van Senf, maakten zij vrijdag bekend.

Senf stierf op 72-jarige leeftijd thuis in Maasland. De producent en impresario begon zijn loopbaan met onder anderen The Golden Earrings (destijds nog met een s), voor wie hij platencontracten en concerten regelde, net voor als andere bands. In 1965 opende hij Club 192 in Scheveningen, een beatclub.

Later, vanaf eind jaren zestig, schoof hij meer in de richting van het theater. Zijn uiteindelijke bedrijf Senf Theaterpartners werd een grote speler in de wereld van de Nederlandse podiumkunsten. Senf verkocht en organiseerde niet alleen evenementen, hij produceerde zelf ook voorstellingen.

Senf stuurde ook aan op de Nationale Theaterkassa, het centraal landelijk bespreekbureau. Drie jaar geleden riepen Haagse theaters de Jacques Senf Prijs in het leven voor jonge cultureel ondernemers.