Overleden Stan Lee komende twintig jaar in Marvel-films te zien

Marvel heeft een bijzondere overeenkomst getekend met Stan Lee Universe. Die onderneming beheert de nalatenschap van Stan Lee, die door de nieuwe deal de komende twintig jaar zal opduiken in films en televisieseries van Marvel.

De in 2018 op 95-jarige leeftijd overleden Lee was de geestelijk vader van een groot aantal successtrips. Samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby maakte hij de Marvel-reeks The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers. De strips van Marvel werden de afgelopen vijftien jaar vrijwel allemaal verfilmd en Lee dook in die films standaard op als cameo, zoals een klein filmrolletje heet.

Dat zal dus in de aankomende twintig jaar blijven gebeuren. Marvel is van plan dat te realiseren door een mix van archiefbeelden van Lee en digitale technologie waarmee 'nieuwe' beelden van de striptekenaar gegenereerd kunnen worden. Naast films en series zal Lee ook zijn opwachting maken in een aantal attracties in de pretparken van Marvels moederbedrijf Disney.