Overmars denkt dat Van de Beek bij Ajax blijft

AMSTERDAM (ANP) - Marc Overmars rekent erop dat Donny van de Beek dit seizoen bij Ajax blijft voetballen. De dynamische middenvelder staat nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid. Overmars erkende voor de camera van Ziggo Sport dat de Spaanse interesse in Van de Beek heel concreet is, maar de directeur voetbalzaken van de landskampioen heeft goede hoop dat de 22-jarige international in Amsterdam blijft.

"Daar ga ik wel van uit ja", zei Overmars, die met Van de Beek heeft afgesproken dat er voor een bepaalde datum duidelijkheid moet zijn. "Ik denk dit niet lang duurt en ik heb goede hoop dat het positief zal aflopen. We hebben onze zaakjes goed op orde, het team staat er in grote lijnen al. We gaan ook niet meer op zoek naar andere spelers", aldus Overmars, die bevestigde dat hij bezig is om het contract van Joël Veltman te verlengen.

"Joël is een kind van de club en dan probeer je ook een beetje mee te denken. Hij had natuurlijk graag een transfer gemaakt, maar we moeten onszelf ook niet in de voet schieten. We hebben hem nu nodig. We zullen er alles aan doen om dat op een nette manier voor elkaar te krijgen."