Overwinnend Oranje verslaat verliezende Verstappen op tv

De laatste oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal in aanloop naar het EK voetbal is zondagavond beter bekeken dan de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het oefenpotje tussen Oranje en Georgië, dat eindigde in een 3-0 zege voor Nederland, werd op NPO 1 door ruim 1,6 miljoen mensen bekeken. De wedstrijd in de Grolsch Veste in Enschede begon om 18.00 uur, dus sportminnend Nederland kon de voetbalwedstrijd op tv combineren met de F1-race die om 14.00 uur op Ziggo Sport was begonnen.

Max Verstappen lag tijdens de Grand Prix lange tijd eerste voordat een paar ronden voor de finish zijn achterband klapte waardoor hij uitviel. Zo'n 1,2 miljoen mensen zagen uiteindelijk zijn teamgenoot Sergio Pérez van Red Bull de race in Bakoe na een korte onderbreking winnen.

Het NOS Journaal van 20.00 uur was overigens het best bekeken programma van de dag met iets meer dan twee miljoen kijkers. Tussen Kunst en Kitsch viel op NPO 1 met gemiddeld 7000 kijkers minder dan de Formule 1 net buiten de top drie. De finale van het EK voetbal onder 21 tussen Duitsland en Portugal (1-0) werd door 379.000 mensen op NPO 3 gezien.