Ozzy Osbourne woest op concert-promoter

LOS ANGELES - Het is hommeles tussen Ozzy Osbourne en zijn concert-promoter AEG. Volgens de Britse zanger probeert het bedrijf hem te chanteren om op te treden in het Staples Center in Los Angeles, waarover geen concrete afspraken zijn gemaakt, aldus Ozzy. Daarom klaagt de Engelsman AEG aan vanwege het schenden van hun eerder gemaakte afspraak.

Ozzy heeft een optreden gepland staan in de O2 Arena in Londen, maar nu eist AEG dat de rockster ook een show in LA doet, anders gaat het hele feest niet door. De Brit ziet dit als een schending van het zogenaamde 'anti-trustrecht', waarmee het bedrijf zichzelf een monopolie positie verschaft.

Osbourne had zijn zinnen gezet op een show in het nabijgelegen Forum in Inglewood, zodat er Staples Center en The Forum tegen elkaar op zouden bieden, waardoor hij uiteindelijk zijn zakken kon vullen. AEG ziet dit niet zitten en komt met harde eisen: "Indien de heer Osbourne binnen een straal van 40 kilometer van LA optreedt, dan moet hij te allen tijde optreden in Staples Center. Alleen op die manier kan hij zijn toelage opstrijken. Wat betreft optreden in de O2 Arena; dat gaat alleen maar gebeuren als hij meewerkt met AEG in LA," luidt het statement van de concert-promoter.

Ozzy's vrouw Sharon staat vierkant achter haar man: "AEG moet zich schamen om een artiest zo met zijn rug tegen de muur te zetten." Osbourne hoopt nu dat een rechter zijn zaak eerlijk kan bekijken, om zo onder de eis van AEG uit te komen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →