Paradiso zet extra personeel in voor handhaving corona-app

Paradiso gaat dit weekeinde extra personeel inzetten bij de heropening met volledige capaciteit. Dat is besloten omdat er gewerkt gaat worden met de CoronaCheck-app, die er voor kan zorgen dat rijen voor het poppodium langer worden, zo laat een woordvoerder van Paradiso weten aan het ANP. Komend weekeinde mogen verschillende culturele instellingen, zoals poppodia, bioscopen en theaters, hun deuren weer openen met de maximale publiekscapaciteit.

Er zijn twee ingangen in plaats van één, mensen met een kaartje krijgen een tijdslot toegewezen en de hoeveelheid personeel wordt verdubbeld.

Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -​Festivals (VNPF), liet eerder al weten dat de poppodia lange rijen voor de deur verwachten, omdat het checken van de corona-app meer tijd inneemt dan enkel het scannen van een kaartje. Met de CoronaCheck-app kunnen bezoekers laten zien dat ze gevaccineerd zijn. Als dat nog niet het geval is, moeten ze een negatief testbewijs kunnen laten zien bij de ingang.

Handhaving

In de rij moeten bezoekers echter wel anderhalve meter afstand houden, wat volgens Schans best een uitdaging kan zijn wanneer er beperkte ruimte is voor de ingang. Daarom zet Paradiso ook extra personeel in voor het bewaken van de afstand binnen die rij. Dat wordt niet streng gehandhaafd, behalve als het echt uit de hand loopt, zo laat de woordvoerder van het poppodium weten.

Zowel Paradiso als Schans gaan ervan uit dat er dit weekeinde vooral mensen met een negatief testbewijs zich melden aan de deur van Paradiso, omdat die doelgroep relatief jong is. De meeste mensen van die leeftijdscategorie zijn nog niet volledig of überhaupt nog niet gevaccineerd en hebben daarom nog geen vaccinatiepaspoort.