Paris Hilton hekelt rol van de media richting vrouwen

Nadat Paris Hilton eerder al liet weten dat er niets klopt van de zwangerschapsgeruchten die over haar rondgingen, ging ze in een gesprek met Variety verder in op de rol die de media spelen als het gaat om berichtgeving over vrouwen. De 40-jarige socialite zegt blij te zijn haar eigen verhaal te kunnen vertellen, omdat ze er inmiddels aan gewend is geraakt dat de media 'alles verdraaien'.

"Toen ik begon in de entertainment-industrie had ik nergens controle over. Wel merkte ik meteen dat mannen anders behandeld werden door vrouwen, zo werd ik altijd 'aangevallen' over de vriendjes die ik had terwijl mannelijke collega's werden bejubeld als ze weer een nieuwe vriendin hadden. De standaard is gewoon altijd anders geweest en dat is niet terecht," aldus Paris.

Hilton vond het 'zeer pijnlijk' om valse zwangerschapsgeruchten over zichzelf te lezen en daar vervolgens honderden berichtjes van vrienden en fans over te krijgen. "Het is te gek voor woorden dat mensen dit soort berichten de wereld in sturen zonder erbij na te denken wat dat met iemand kan doen. Zeker als het om zoiets persoonlijks als een zwangerschap gaat. Ik kijk na al die jaren echt niet meer op over een roddel over mezelf hier en daar, maar dit gaat te ver. Mijn moeder Kathy heeft altijd gezegd niet in te gaan op verhalen, maar dit keer houd ik mijn mond niet."

Ze vervolgt: "Er zijn zoveel artikelen over vrouwen uit de industrie geschreven die niet waar zijn, waardoor ik extra blij ben met mijn podcast waarin ik mijn waarheid kan vertellen. Ook sociale media heeft het bereik van vrouwen sterker gemaakt, omdat ze zelf aan het woord zijn in plaats van tabloids. Dus er is verandering gaande maar we zijn er nog lang niet. De media moeten zich echt anders opstellen van vrouwen en hen net zo behandelen als dat mannen behandeld worden."