Paris Hilton start podcast over wangedrag op internaten

In een nieuwe podcast wil Paris Hilton de aanpak van kostscholen voor moeilijk opvoedbare tieners in Amerika aan de kaak stellen. De realityster maakte vorig jaar in een YouTube-docureeks bekend dat zij zelf in een dergelijk internaat is geslagen, gewurgd en opgesloten.

"Ik heb twintig jaar in stilte geleefd met de traumatische herinneringen aan mijn tijd op de Provo Canyon School", liet Hilton maandag weten. "Het afgelopen jaar hebben duizenden mensen als ik hun verhalen gedeeld waardoor openbaar is geworden waar wij zolang privé mee hebben geworsteld. Ik ben er zo trots op dat ik Trapped in Treatment zal produceren en kan niet wachten om dit met jullie te delen."

In docu This is Paris vertelde de hotelerfgename vorig jaar dat ze op de school in de staat Utah werd afgesloten van de buitenwereld en inhumaan werd behandeld. "Zonder ooit een diagnose te krijgen, werd ik gedwongen medicijnen te slikken waardoor ik me verdoofd en uitgeput voelde. Ik heb elf maanden lang geen frisse lucht gehad. Er was geen privacy: als ik de wc gebruikte of douchte, werd ik in de gaten gehouden. Ik was zestien jaar, een kind, en voelde hun ogen de hele tijd op mijn naakte lichaam gericht staan. Ik was een kind en werd elke dag weer mensonterend behandeld."