Paris Jackson heeft last van paniekaanvallen door paparazzi

Paris Jackson heeft mentale problemen door de paparazzi. Dat heeft de dochter van wijlen Michael Jackson verklapt tijdens de Amerikaanse talkshow Red Table Talk. In het gesprek vertelde ze dat ze al jaren last heeft van paniekaanvallen en trauma's door de voor haar ontelbare cameraflitsen van paparazzi van jongs af aan.

"Ik hoor soms spookgeluiden als er camera's in de buurt zijn en wordt heel paranoïde", vertelde Jackson aan tafel. Daar heeft ze naar eigen zeggen veel therapie voor gehad. "Als ik bijvoorbeeld een vuilniszak hoor ritselen raak ik meteen al in paniek." Volgens haar is dat standaard bij haar diagnose posttraumatische stressstoornis.

Een van de maatregelen die Jackson heeft genomen zijn geheimhoudingsverklaringen. "Door op te groeien met wereldberoemde ouders neem ik een aantal voorzorgsmaatregelen." Zo moet iedereen bij haar huis zo'n verklaring ondertekenen.

Het is niet de eerste keer dat Jackson zich uitlaat over het leven als kind van de King of Pop. "Mijn vader zorgde er echt goed voor dat we beschaafd en goed opgeleid waren", zei ze in een interview met model Naomi Campbell. "We mochten niet alleen de glitter en glamour laten zien, zoals bijvoorbeeld het hoppen van hotel naar hotel. En als we vijf stuks speelgoed wilden hebben dan moesten we eerst vijf boeken lezen."