Paris Saint-Germain zonder Neymar tegen Montpellier

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain zal het woensdag in de wedstrijd tegen Montpellier zonder Neymar moeten stellen. De Braziliaan kampt volgens zijn club met 'spiervermoeidheid' en werd dinsdag behandeld.

De koploper van de Franse competitie mist tegen Montpellier, de huidige nummer 14 in de Ligue 1, ook middenvelder Marco Verratti. Hij is geschorst nadat hij zondag in de wedstrijd tegen Stade de Reims (1-1) een rode kaart had gekregen.

De ploeg van Christophe Galtier kende een matige start van 2023 en verloor de laatste twee uitwedstrijden bij Lens en Rennes. Afgelopen zondag speelde PSG met 1-1 gelijk bij Stade Reims. PSG gaat met 48 punten uit 20 wedstrijden vooralsnog wel aan kop in de Franse Ligue 1, maar het verschil met nummer twee RC Lens slonk afgelopen weekend naar drie punten.

Gemiste kansen maand januari

"Januari was niet goed en iedereen moet in zijn hoofd hebben dat februari beter zal zijn", zei Galtier dinsdag op een persconferentie. "Tegen Reims hebben we punten laten liggen. Die moeten we in Montpellier weer terugpakken", zei hij. "Ik heb met de ploeg gesproken: we moeten wat consistentie terugkrijgen in onze prestaties. Maar er zijn momenten in een seizoen dat het moeilijker is. We moeten de juiste formule op het middenveld herontdekken. We moeten collectief meer inspanningen leveren."

Galtier verwierp tijdens de persconferentie suggesties dat het hebben van sterspelers Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar in één team de stabiliteit van de ploeg zou schaden. "We hebben met Kylian, Leo en Neymar drie ongelooflijk sterke aanvallende spelers met 55 goals en 34 assists sinds het begin van het seizoen. Om te zeggen dat we één van hem moeten weglaten om in evenwicht te blijven is een vergissing. We hebben goed kunnen spelen en zijn solide met alle drie."