Parkeerplekken stranden Castricum, Noordwijk en Maasvlakte vol

DEN HAAG (ANP) - Het is zaterdagmiddag al vroeg druk op de stranden. Vanwege het mooie strandweer zijn de parkeerplekken in Castricum aan Zee, Noordwijk aan Zee en bij het Maasvlaktestrand vol. Op de wegen naar de Zeeuwse kust staan strandfiles, zo meldt de ANWB.

"Je kunt tijdelijk niet meer met de auto naar het strand komen", meldt de gemeente Castricum, die wijst op een gratis shuttlebus tussen station Castricum en het strand. De bus rijdt vanaf 11.00 uur twee keer per uur. De laatste bus vertrekt om 19.00 uur vanaf Castricum aan Zee.

Ook in Noordwijk wordt gratis strandvervoer aangeboden. "Veel mensen zijn nu al naar Noordwijk gekomen voor een heerlijk dagje strand", zo tweet de gemeente. "Onze parkeerplaatsen zijn vol. Ons voorstel: kom met de fiets, het ov of maak gebruik van de gratis Beach Shuttle."

Ook strandfiles richting Zeeuwse kust

De zeehavenpolitie meldt dat in verband met de drukte alle wegen richting het Maasvlaktestrand zijn afgesloten. Op Twitter vraagt de politie "lief te zijn voor de verkeersregelaars". "Ook zij hebben het warm."

Verder staan er voornamelijk strandfiles op de wegen naar de Zeeuwse kust. Het gaat om files op de A4 vanaf de Belgische grens, op de A58 en N59 vanuit Noord-Brabant en de N57 vanuit Rotterdam. Ook op de wegen rondom Zandvoort is er wat vertraging te zien.