Partijen zwijgen over mogelijke songfestivaldeelname Lakshmi

Wie Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival volgend jaar gaat vertegenwoordigen, blijft nog even gissen. Geen van de betrokken partijen wil vrijdag antwoord geven op de vraag wie er volgend jaar naar Turijn gaat, ondanks wilde geruchten die momenteel over zangeres Lakshmi de ronde doen.

Vrijdagochtend leek Veronica Inside-sidekick Rick Romijn het op Radio Veronica namelijk zeker te weten: Lakshmi, onder meer bekend van haar deelname aan Wie is de Mol? afgelopen jaar, gaat namens Nederland naar het liedjesfestijn. Ze zou daarmee de samenwerking tussen Jaap Reesema en Armin van Buuren aftroeven. Zij hebben samen een nummer gemaakt dat door sommigen als mogelijke songfestivalinzending wordt gezien.

Desgevraagd laat het management van de 28-jarige zangeres weten nog niks te kunnen zeggen. "Mocht Lakshmi gevraagd worden dan staat ze daarvoor open, maar op dit moment hebben we niets te melden."

Ook AVROTROS, dat het songfestival jaarlijks uitzendt op de Nederlandse televisie, gaat er niks over zeggen. Ook niet wanneer dan wel bekendgemaakt wordt wie er naar Italië gaat als opvolger van Jeangu Macrooy.