Paskal voor eerst met Musketiers voor publiek: heel spannend

Paskal Jakobsen staat donderdag voor het eerst met De Musketiers voor een publiek, namelijk op 'zijn' festival Concert at SEA. "Heel spannend, maar we hebben goed geoefend met zijn drieën", vertelt de zanger aan het ANP. De formatie bestaat uit Jakobsen, Paul de Munnik en Bertolf Lentink.

Hoewel de drie mannen genoeg ervaring hebben in het vak, hebben ze nog nooit samen voor een menigte gestaan. "We zijn goed voorbereid, maar we staan nu voor het eerst voor mensen. Dus er zit wel wat druk op ja." Volgens Jakobsen heeft de groep nog geen repertoire dat mensen kennen, zoals zijn Zeeuwse band BLØF dat wel heeft. "Met BLØF zijn we verwend met een publiek dat onze muziek kent."

De Musketiers moeten het publiek nog overtuigen, stelt hij. Het feit dat mensen hem of De Munnik of Lentink herkennen van eerder werk, betekent niet dat mensen ook meteen van de muziek van de nieuwe formatie houden. "Dan moet je je juist bewijzen, wat ook wel te gek is om te doen. Het voelt als een soort jongehondenenergie. We gaan ze even laten horen wat we in huis hebben."

Een ander leven

De Musketiers hebben tot nu toe twee singles uitgebracht en brengen binnenkort een heel album uit. Daarnaast staat de formatie binnenkort in het theater. Tien jaar geleden was het lastig geweest om het werk voor BLØF en De Musketiers te combineren, denkt de zanger en gitarist. Maar zowel Jakobsen als de andere bandleden van BLØF vinden het tegenwoordig belangrijk om ook andere dingen te doen naast het optreden en het schrijven voor hun band. "Daarnaast bouwen we een ander leven op. Zodat we het nog twintig jaar met elkaar volhouden", lacht hij.

Ze hoeven niet meer "zestig of zeventig shows per jaar te doen", meent Jakobsen. "Het kunnen ook dertig hele goede shows zijn. Dan houden we ook ruimte voor andere dingen. We weten: als iemand een keer wat anders gaat doen, dan komt hij ook wel weer terug."