Passantenonderzoek in zaak beschoten advocaat

ENSCHEDE (ANP) - In het onderzoek naar de neergeschoten advocaat Philippe Schol doet de politie woensdagochtend een passantenonderzoek bij de grensovergang bij Glane. Dat meldt de politie.

De politie is op zoek naar informatie over onder meer de zilverkleurige auto van waaruit de advocaat is beschoten. Vermoedelijk zaten daar meerdere mensen in. De politie wil graag weten wie de auto heeft zien rijden, of mensen de inzittenden kennen en of mensen weten waar de auto nu is. Het gaat om een zilvergrijze Volkswagen Polo met opvallende velgen en spoiler, met Nederlands kenteken.

Dinsdag werd duidelijk dat de Nederlandse politie het onderzoek heeft overgenomen van de Duitse omdat de man waarschijnlijk is neergeschoten vanwege een Nederlandse kwestie.

De 43-jarige Schol werd begin deze maand beschoten bij zijn huis in de grensplaats Gronau. Hij raakte gewond en lag enkele dagen in een ziekenhuis. Schol heeft de afgelopen jaren een paar grote faillissementen in Twente afgewikkeld. Hij werd al geruime tijd bedreigd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen.