Pathé houdt voorlopig extra stoelen vrij tussen groepen

Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, kiest ervoor om voorlopig nog een stoel extra vrij te houden tussen de verschillende gezelschappen bezoekers. Op deze manier hoopt het concern "de overgang van een 1,5 metersamenleving naar een volle bioscoop zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen", aldus een woordvoerder.

Alle bioscopen moeten van het demissionaire kabinet vanaf 25 september gaan werken met een coronapas. Bezoekers moeten kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn of recent negatief zijn getest. Anders mogen zij niet naar de film. De zalen mogen met deze voorwaarden wel weer volledig worden gevuld.

Dit besluit van het kabinet zette kwaad bloed bij de bioscoopsector. In andere landen is gebleken dat de invoering van een coronapas de drempel voor zeker jongere bezoekers aanzienlijk hoger maakt om naar de film te gaan. Het is niet duidelijk hoelang Pathé de extra stoelen vrij blijft houden.

Er staan de komende weken veel blockbusters op de agenda die lang werden uitgesteld vanwege de coronalockdowns. Zo draait vanaf donderdag 30 september de nieuwe James Bond-film No Time To Die. De kaartverkoop ging maandag van start. Distributeur Universal en Pathé meldden dat er de eerste uren nog nooit zoveel tickets voor een Bond-film zijn verkocht, maar wilden geen concrete cijfers noemen.